TIL KOMMUNER

Hvorfor Business Training? Fordi tallene viser, at det virker

Mere end hver tredje deltager i projekt Business Training er selvforsørgende og modtager ikke længere offentlige ydelser. 

Praktik, undervisning og mentorstøtte. Det lyder måske ikke som en ny metode, da alle er almene praksisser i mange kommuner. Der, hvor Business Training adskiller sig, er i det målrettede fokus på næste skridt, hvilket sker helt ned på ugebasis. Og det virker. 


Metoden bag Business Training

Alle indsatser bygger på et faststyret, metodisk grundlag, som alle konsulenter er opkvalificeret i. Grundlaget baseres på to metoder:

 

Vi tager afsæt i narrativ metode, hvor vi arbejder med at gøre deltagerens selvbillede mere positivt. Når målgruppen for programmet netop er udsatte personer, kommer de ofte med en stærk fortælling om dem selv, der knytter sig til, at de fx er syge, ikke kan arbejde eller har visse begrænsninger. For at ændre den fortælling bruger vi -  med afsæt i den narrative metode - forskellige pædagogiske værktøjer. For det handler ikke ”bare” om at søge arbejde, men om at man i processen også arbejder med sin forståelse af sig selv.

 

Den anden metode er den neurosekventielle tilgang (NMT). Grundtanken i NMT er, at man kan stabilisere det stressede nervesystem ved at arbejde med den nærmeste udviklingszone.

Vi arbejder med NMT for at skabe ro i nervesystemet, da flere i målgruppen oplever at være i forhøjet alarmberedskab. Det er nødvendigt for, at der kan ske læring på trods af uro hos den enkelte.

 

Af samme grund er vi meget bevidste om vores adfærd sammen med deltagerne. At tale om jobønsker kan føles som store krav for den enkelte, og derfor indleder vi fx altid med noget basalt og velkendt, som skaber ro. Det samme gælder til de fælles undervisnings-sessioner. 

Har du spørgsmål? Under FAQ kan du se svar på ofte stillede spørgsmål. Ellers er du velkommen til at tage fat i os.

Hovedkontor

Dansk Flygtningehjælp, Integration
Olof Palmes Allé 35
8200 Aarhus N


Tlf: 60202370
Mail: maja.gammelgaard@drc.ngo

 

CVR nr. 20 69 93 10