PLACE AND TRAIN

Hvad er Projekt Business Training?

Vores mål er at inkludere udsatte flygtninge i  projektets partnerkommuner, som er henholdsvis Kolding, Haderslev, Vejen og Odense Kommune på arbejdsmarkedet. Tidligere indsatser viser, at standardiserede løsninger ikke er svaret.

 

Derfor har vi skabt et unikt forløb, der kombinerer praktik i en virksomhed og fælles undervisning med, at hver trainee har en mentor.

 

Vi kalder det Place and Train, fordi vi hurtigst muligt får deltagerne i praktik på virksomheder - place - og sideløbende støtter den enkelte med det, de har brug for – train.

Mange virksomheder mangler arbejdskraft og har lyst til at tage et socialt ansvar, og mange udsatte flygtninge ønsker at blive en del af det arbejdende fællesskab – på den måde giver det god mening for både virksomheder, flygtninge og samfund.

 

Vi skræddersyer hvert forløb ud fra den enkelte trainees behov og kompetencer. Det kobler vi med praktikvirksomhedens arbejdsopgaver. For os er det vigtigt at matche den rette trainee med den rette virksomhed.

 

På den måde sikrer vi, at virksomheden får motiveret arbejdskraft, og traineen får en meningsfuld hverdag.

Projektet er i samarbejde med Business Kolding.

Sådan ser et Place and Train-forløb ud

Det gode forløb er lige så individuelt som vores trainees. Selvom ingen forløb er ens, begynder det med, at en udsat flygtning indstilles af en partnerkommune.

 

Med udsat flygtning menes en person, der har forhold som indtil videre har vanskeliggjort deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Det kan være både fysiske, psykiske og sociale forhold.

 

I Projekt Business Training har hver deltager en mentor, som følger dem tæt hele vejen igennem forløbet – både før, under og efter praktikken.

Flygtninge i Place and Train-forløb er til teamsessions to gange om ugen. Her mødes alle deltagere til undervisning og dialog om alt fra at skrive et CV til at begå sig på en dansk arbejdsplads.

Selve praktikken kan vare fra to uger (fx afgrænset kompetenceafklaring) op til et halvt år. Vi aftaler varighed med den enkelte virksomhed – og aftalen er ikke bindende.

 

Har du spørgsmål? Under FAQ kan du se svar på ofte stillede spørgsmål. Ellers er du velkommen til at tage fat i os.

Hovedkontor

Integrationsnet
Olof Palmes Allé 35
8200 Aarhus N


Tlf: 88 80 80 70
Mail: info@integrationsnet.dk

 

CVR nr. 20 69 93 10