FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Er trainee tvunget til at deltage i et forløb?

Nej, der er ingen tvang. Vi arbejder primært med nyankomne flygtninge, hvor motivationen er høj. Der kan selvfølgelig opstå situationer, fx ved familiesammenføring, hvor motivationen er lidt lavere.

 

 Hvor langt skal et forløb være?  

Det er op til den enkelte trainee og virksomhed. Det eneste krav er, at der skal være progression for traineen i forløbet. Typisk ligger det mellem to uger og et halvt år.

Hvordan adskiller Place and Train sig fra andre tilbud?

Projektet er ejet af Integrationsnet – en del af Dansk Flygtningehjælp. Alle forløb er skræddersyede, og vi har teamsessions med alle deltagerne to gange om ugen. Hver deltager har en mentor tilknyttet, også mens vedkommende er i praktik på en virksomhed.

SKAL vi ansætte trainee efterfølgende?

Nej, det er ikke et krav at kunne tilbyde fast job efter endt forløb. Det er også værdifuldt for traineen at få referencer og indhold til CV’et.

Hvilke opgaver kan vi tilbyde?

Som udgangspunkt kan alle opgaver til en ufaglært give mening, og ingenting er for småt. Opgaverne skal helst være konkrete, fx, gøre rent, hjælpe i produktionen eller sætte varer på plads.

Kan vi afbryde et praktikforløb?

Ja, I kan til enhver tid stoppe praktikforløbet, hvis samarbejdet ikke fungerer, da der ikke er en bindende kontrakt.

Hvor mange timer om ugen?

Du behøver ikke at kunne beskæftige en trainee i en fuldtidsstilling. Nogle timer om dagen er tilstrækkeligt. Vi aftaler altid med virksomheden, hvilket timetal der passer til begge parter.

 

Hvad hvis vi ikke kan kommunikere med trainee?

Det er naturligvis vigtigt, at traineen forstår sine arbejdsopgaver. Derfor tilbyder Integrationsnet en tolkeservice. Derudover kan mentor øve specifikke ord med traineen. Når det er sagt, er den bedste træning at lære dansk på ved at blive en del af en arbejdsplads.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål? Du er til enhver tid velkommen til at tage fat i os. 

Hovedkontor

Dansk Flygtningehjælp, Integration
Olof Palmes Allé 35
8200 Aarhus N


Tlf: 60202370
Mail: maja.gammelgaard@drc.ngo

 

CVR nr. 20 69 93 10